Железнице Србије ад

Михајловић: Казна за одговорне за инцидент у Рипњу

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић поручила је данас да ће бити кажњени одоворни у железницкој станици Рипањ и предузећу “Србија Воз” због инцидента када је воз скренут на слепи колосек и путницима затим није обезбеђен превоз до Београда.

“Ово у Рипњу није први пут да се дешавају такве ствари, ми смо имали зимус сличну ситуацију када су путници остављени и тада је Влада и минисарство упозорило Србија воз да тако не може да се понаша и ово је други пут”, рекла је Михајловић новинарима у Батровцима.

Воз је у четвртак, 21.јула саобраћао од Ниша ка Београду и у железничкој станици Рипањ је усмерен на погрешан колосек, након чега су се путници сами сналазили како да наставе до Београда.

Она истиче да Србија улаже велики новац у железницу и да је вредност пројеката већа од милијарду и по евра, као и да министарство на сваки начин покушава да врати поверење у железницу.

“Желимо да се наши грађани и сви други возе нашим возовима, који су сада делом нови. Ако све то радимо недопустиво је да, са друге стране, део запослених у железници пошаље воз на колосек који не ради и права је срећа да није било повређених, као и да пусте те људе да се сами сналазе и излазе из воза, а да нико живи из железнице не нађе начин да их врати до Београда”, нагласила је Михајловић.

Министарка је поручила да је то недопустиво и да ће тражити да у железничкој станици Рипањ од шефа станице до скретничара и свих који су одговорни, без обзира на њихове известаје комисија, одговарају зато што су урадили, пошто су диретно угрозили безбедност људи.

“Инсистирам да се по линији одговорности до директора “Србија Воза” спроведе дисциплински поступак смањења плате, то ће бити моја препорука и захтев као министра саобраћаја. То не сме више да се дешава, сви запослени морају одговорно да се понашају како би дошли до развијене железнице”, навела је Михајловић (Тањуг)

Информативни лист „Пруга“