Железнице Србије ад

Међународни возови за Солун и Софију и директна кола за Истанбул почетком јуна поново у саобраћају

Од 1. јуна, међународни возови на релацији Београд- Солун и Београд – Софија  поново се уводе у саобраћај, док ће директна кушет кола на релацији Београд – Истанбул  кренути 4. јуна – саопштила је железничка компанија за превоз путника “Србија Воз”.

У саобраћају са Грчком, међународни воз “Хеллас”  из Београда  полази у 18.35 сати, а долазак у Солун, по реду вожње, је предвиђен у 10.05 сати. Полазак из Солуна је 18.30 сати , а у наш главни град воз стиже у 7.46 сати. Због грађевинских радова на пругама грчких железница, између Ђевђелије и Солуна, путници ће бити превожени аутобусима на релацији Солун – Ђевђелија – Солун у организацији грчких железница.

Током трајања грађевинских радова у саставу овог воза неће саобраћати кола за превоз праћених аутомобила.  По завршетку радова, вагони за превоз аутомобила биће поново уврштени у састав међународног воза „Хеллас“, о чему че јавност бити благовремено обавештена.

Од 1. јуна до 17. септембра поново се уводи међународни воз „Балкан“ који саобраћа на релацији Београд – Софија – Београд. Полазак из нашег главног града је у 09:25 сати, а долазак у Софију у 20.10 сати. Из Софије ће воз полазити у 9.40 сати, а у Београду је, по реду вожње, у 18.14 сати.

У саставу воза „ Балкан“, од 4. јуна саобраћају директна кушет кола на релацији Београд – Софија – Истанбул (Сиркеци) – Београд. Путници за Истанбул полазиће из Београда у 9.25 сати, из Софије ће даље путовање настављати у 21. 00 сат до Истанбула (Сиркеци), где воз стиже у 08:00 сати. Полазак из Истанбула (Сиркеци) је у 21:30 часова, у Софију долази је 08:43 сати, а у Београд стиже у 18:33 сати.

На делу пруге од Халкали до Истанбула (Сиркеци) обављају се грађевински радови, па ће путници на релацијијама Халкали – Истанбул (Сиркеци) – Халкали. бити превезени аутобусима у организацији турских железница.

Од 1. јуна до 17. септембра  на релацији Димитровград – Софија – Димитровград саобраћаће два воза.  Осим међународног воза „Балкан“(Београд – Софија)  који из Димитровграда полази у 16.58 сати, такође ће за Софију саобраћати и воз  у 11.55 сати.  Из Софије  за Димитровград возови ће полазити у 9.40 сати и у 12.45 сати.

Информативни лист „Пруга“