Железнице Србије ад

Летња сезона саобраћаја на „Шарганској осмици“ почела  1. априла

 

 

Овогодишња летња сезона саобраћаја туристичког воза „Носталгија“  у музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“  почела је данас, 1. априла  и трајаће до 31. октобра.

Музејски воз „Носталгија“, састављен од рестаурираних путничких вагона из двадесетих и тридесетих година прошлог века, на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси  свакодневно  саобраћа у два термина: 10.30 и у 13.30 сати. Уколико интересовање туриста за вожњу популарним „Ћиром“  буде веће, организоваће се и факутативни поласци из станице Мокра Гора  у 8.00 и у 16.10 часова.

За вожњу на релацији Мокра Гора–Шарган Витаси цена карте за одрасле  је 1000 динара, а за децу до 14 година 500 динара.

Музејско-туристички комплекс у Мокрој Гори,  са јединственом железничком пругом „Шарганска осмица“, музејским возом „Носталгија“ , смештајним и угоститељским капацитетима,  чини овај комплекс једним од најпосећенијих туристичких центара протеклих година у Србији.

Наиме, пре пандемије вируса Ковид 19 музејским возом „Носталгија“ на „Шарганској осмици“ годишње се превозило преко 70 хиљада путника. Туристички комплекс на Мокрој Гори посећивало је чак три до четири пута више гостију, од којих је око половине било из иностранства.

За туристе који одлуче да посете овај јединствени музејско-туристички комплекс у Мокрој Гори примењују се све мере епидемиолошке заштите против вируса Ковид-19.

 

Информативни лист „Пруга“