Железнице Србије ад

Лекари и медицинско особље Завода уз тешке пацијенте у Арени

 

 

У привременој ковид болници у Арени ангажовано је око 80  здравствених радника из Завода за здравствену заштиту радника „Железница Србије“, истакао је  прим.др Владо Батножић, коориднатор привремене болнице у београдској Арени и директор Завода за здравствену заштиту радника „Железница Србије“. Они су ангажовани ради збрињавања све већег броја новозаражених пацијената.

Према његовим речима, број примљених пацијената у Арени константно расте, а тренутно је 306 на кисеонику.  На лечење долазе млађе особе и људи средњих година и углавном се ради о средње тешким и тешким случајевима.

„Раније смо трошили седам тона кисеоника за 12 до 15 дана, сада толико потрошимо за три дана, упозорио је Батножић и рекао „да на лечење долазе читаве породице заражене ковидом“.

Он је истакао да је привремена ковид  болница у Арени у протеклих пет месеци примила 3.476 пацијената, од којих је 2.900 излечено.

Батножић је нагласио да се и у амбуланти Завода, на чијем је челу , број ковид пацијената значајно повећао. „Донедавно је било 20 до 30 пацијената дневно, а сада 80 до 100. Раније је 20 одсто тестираних било позитивно на ковид, сада 50 одсто“, рекао је он.

На крају је апеловао „да се придржавамо мера, носимо маску, држимо дистанцу, јер ако то не буде, биће све горе “.

Информативни лист „Пруга“