Железнице Србије ад

Коридор 10 велика предност за развој Србије 

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас, 30. септембра, радове на реконструкцији пруге Јајинци – Мала Крсна и на изградњи сектора 6 обилазнице око Београда од Остружнице до Бубањ потока и том приликом истакла да је то начин на који се данас Србија развија – повезивањем различитих видова саобраћаја.

Михајловићева је рекла да се до 2014. године више деценија није улагало у српске железнице, а да су оне данас стратешко опредељење Владе.

Она је објаснила да су захваљујући томе српске железнице пропустиле више инвестиционих циклуса услед чега су касниле за Европом и светом најмање 30 година.

„Као што смо завршили друмски Коридор 10, тако радимо и на железничком, јер нам је циљ да вратимо саобраћај, посебно транзитни и карго саобраћај, на наше пруге. Управо због тога, као једна од деоница железничког Коридора 10 нам је важна реконтрукција деонице Јајинци-Мала Крсна. Србија је најкраћа рута између истока и запада.  Ако идете железницом, траса је краћа за 350 км него да се иде Коридором 4 преко Бугарске и Румуније. То је велика предност и даје Србији могућност да се развија. Срамота је што се деценијама пре није улагало у железнице“, рекла је она.

Потпредседница Владе додала је да је од виталне важности за развој Србије повезивање различитих видова саобраћаја, и истакла да су подједнако важни и железнички и друмски Коридор 10 да би Србија максимално искористила предност повољног географског положаја.

 

 

 

 

„Вратили смо железнице на мапу Европе, као што то чинимо са друмским коридорима. У друмском саобраћају са 37 милиона возила 2014. а до краја ове године имаћемо 60 милиона аутомобила кроз нашу земљу“, истакла је она.

Мирољуб Јевтић, в.д. генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“, рекао је да је вредност радова на реконструкцији деонице Јајинци – Мала Крсна 39,2 милиона евра и финансиран је средствима из кредита Европске банке за обнову и развој.

„Реконструисаћемо пругу у дужини од 55 км, а уз то и 13 км станичних колосека и изградити потпуно нову станицу у Малој Крсни. Пројекат подразумева и реконструкцију осам станица, изградњу шест стајалишта, три тунела и два моста, а за становнике градске општине Вождовац биће изграђен подходника како би лакше могли да приђу робној кући „Икеа“.

 

 

 

 

Јевтић је истакао да на овој деоници, због лошег стања пруге, дуже од две године нису саобраћали путнички возови и да представља једини део железничког Коридора 10 на коме није било путничког саобраћаја.

“Ово је само једно од градилишта “Инфраструктуре железнице Србије” и желео бих да се захвалим ресорном министарству и Влади Републике Србије на напорима да обезбеде средства како би српске железнице биле део европских“, рекао је он.

Славољуб Тубић, помоћник директора ЈП „Путеви Србије“, рекао је да се на обилазницу око Београда дуго чекало, али да се сада радови изводе на свим секторима.

„Укупна вредност радова је 207 милиона евра, а тренутно се они изводе на секторима 4, 5 и 6. Сектор 4 биће завршен у септембру наредне године, а остала два до септембра 2022“, рекао је Тубић.

Јанг Бо, директор кинеске компаније „Пауер Чајна“ за Европу захвалио је потпредседници Владе и министарству на прилици да ова компанија учествује на реализацији овако великог пројекта важног за државу.

„Почетком септембра добили смо све грађевинске дозволе за деоницу 6 обилазнице око Београда и сви услови су ту да посао обавимо квалитетно и у року“, рекао је он.

 

 

 

 

 

Информативни лист „Пруга“