Железнице Србије ад

Конференција СЕЕСАРИ под називом „Међународна сарадња“ одржана у Требињу

 

 

Конференција Савеза за железничке иновације у југоисточној Европи (СЕЕСАРИ), под називом „Међународна сарадња“,   одржана је 21. јуна у Требињу, у организацији „Железезница Србије“ ад, који је један од оснивача овог Савеза. Конференцији су присуствовали предсавници железничких управа и организација из региона.

Према речима генералног директора „Железница Србије“ ад Мирослава Стојчића, једна од тема овогодишње конференције била је обнова пруге Никшић- Билећа-Требиње-Чапљина.

„Циљ наше данашње посете јесте састанак алијансе СЕЕСАРИ, која је формирана с идејом да се повежу све железничке управе, институти и факултети, како би се железничка инфраструктура и капацитети унапредили, а тамо где их нема-развијали“, рекао је Стојчић и додао да је веома задовољан разговорима које је водио на Конференцији са представницима железничких управа и институција из региона.

 

 

 

 

 

 

 

По завршетку Конференције Савеза за железничке иновације у Југоисточној Европи (СЕЕСАРИ), у тебињском Музеју, у организацији Медија центра „Железнице Србије“ ад и Музеја Херцеговине Требиње, отворена је изложба „Жељезница у Требињу и околини кроз вријеме“ аутора Јосипа Вебера, новинара Медија центра „Железнице Србије“ ад.

Информативни лист „Пруга“