Железнице Србије ад

Изложба „Железничка станица Топчидер“ продужена до суботе, 14. октобра

Због великог интересовања посетилаца, „Железнице Србије“ ад, продужавају изложбу „Железничка станица Топчидер“ која се одржава у оквиру међународне манифестације „ Дани европске баштине“, у Свечаном салону станице Топчидер.

Изложба, представља богату историју ове железничке станице, од њене предаје у саобраћај 1884. године, до данас. Фотографијама и архивском грађом приказан је њен „пут“ од споредне станице, друге на прузи Београд-Ниш, станице из које су своја путовања отпочињали и завршавали чланови краљевске породице и полазне станице чувеног Титовог „Плавог воза“ до данас, када је она поново споредна станица на прузи Београд-Ниш и Београд-Бар.

 

На поставци су приказане фотографије из фонда не само Железничког музеја, већ и других музејских и архивских установа. У Свечаном салону станице Топчидер посетиоци могу видети велики број фотографија, које до данас никада нису биле изложене пред очима јавности.

Изложба ће бити отворена сваког дана од 10 -17 часова, уз кустоско вођење.
Организатор изложбе је Медија центар „Железнице Србије“ ад.

За више информација, као и за заказивање медијских и групних посета можете се обратити на број телефона +381 11 361-83-08 или на мејл medijacentar@srbrail.rs.

Информативни лист „Пруга“