Железнице Србије ад

Из железнице иде 1.100 радника, укупно 7.000 за три године

 

– Из три железничка предузећа до краја 2018. ће отићи око 1.100 радника уз отпремнину, тако да ће укупно за 7.000 људи бити смањен број запослених на железници у претходне три године, речено је јуче Танјугу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфрастрктуре.

„Око 98 одсто људи је до сада отишло на основу критеријума добровољности. И ове године пуно њих одлази добровољно, с обзиром да још од 2015. радници знају колики је вишак у ком предузећу и имали су доста времена да се припреме“, рекла је саветница министарке грађевинарства Мишела Николић.

Радницима је понуђено да изаберу да ли ће добити 50 одсто увећан тромесечни просек бруто зараде по години стажа или 240 евра за сваки годину проведену у том предузећу.

Каже да је то трећи, круг социјалног програма у железници и да се све одвија по Акцином плану реформе железнице, који се успешно спроводи од 2015. године и сада завршава.

„Тада је већ одређен оквирни број колико је људи вишка у свим железничким предузећима“, додала је она.

Ове године је, према њеним речима, предвиђен одлазак радника из три железничка предузећа: Србија каргу, Инфрастрктури железнице Србије и Железницама Србије ад, док је Србија воз изузет.

Николић истиче да је пре реформе старосни просек на железници био 48 година, док је сада побољшан пошто су у железничким предузећима примљени млади и квалификовани људи како би се железнице подигле на ноге.

„Немамо само реформу радне снаге већ подмлађивање целе железнице, кадрова, инфраструктуре и возних средстава. Прошле године је обновљено 220 км пруге, а за наредну годину је планирано 318 км“, рекла је она Танјугу.

Николић наводи да је примљено око 200 младих машиновођа и стручњака, као и 75 младих инжењера у дефицитарним занимањима на железници.

Нагласила је да је спроведена реформа железнице најбоље оцењена од свих међународних институција, на пример ММФ-а, као и од Фискалног савета.

Такође, истакла је да је реформа на српској железници спроведена уз сагласност радника и синдиката и додала без њихове подршке реформа не би могла да буде спроведена.

Николић је казала да је почело отварање тржишта железничког транспорта и да осим Србија карга на нашим пругама раде још четири превозника, а да је њих још 15 добило лиценцу да може да се бави тим послом.

Информативни лист „Пруга“