Железнице Србије ад

Инфраструктурни пројекти се реализују и током епидемије

 

 

“Сви велики инфраструктурни пројекти у Србији се реализују и у време епидемије корона вируса.  Данас се у Србији гради око 520 километара путева и пруга, вредност пројеката је 2,6 милијарди евра, а тренутно је ангажовано 2.600 радника на које сам веома поносна“, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструркуре проф. др Зорана Михајловић гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а.

Она је овом приликом истакла да се радови изводе у железничком саобраћају и на неколико нових ауто-путева. Гради се брза пруга од Београда до Будимпеште, Моравски коридор, као и ауто-путеви од Сремске Раче до Kузмина и Рума-Шабац-Лозница. Током реализацији ових пројеката у време епидемије, постоје и потешкоће .

“Највећи проблем нам је набавка опреме и репро-материјала који долази из других земаља. Биће промена у динамици, али не очекујемо велика кашњења. Хвала грађевинарима и свим компанијама које се уклапају са овим променама и раде на тако важним пројектима. Неки не виђају своје породице, већ су све време у камповима у којима је потпуно организован живот и рад. Такав случај је, на пример, са 1.500 радника ангажованих на брзој прузи од Београда до Старе Пазове”, изјавила је Михајловићева.

Потпредседница Владе истакла је да је безбедност радника и поштовање свих мера у време епидемије на првом месту, те да се ради свуда где постоје услови за то.

Информативни лист „Пруга“