Железнице Србије ад

„Инфраструктура железнице Србије“ запослила десет инжењера

 

„Инфраструктура железнице Србије“ данас, 28. децембра, примила је у стални радни однос десет инжењера електро и грађевинске струке, који су на јавном конкурсу испунили изузетно високе критеријуме. Они ће, како се наводи у саопштрењу ове компаније, бити ангажовани на управљању пројектом изградње брзе пруге Београд – Суботица, у оквиру међународног пројекта Београд – Будимпешта.

– Након више деценија електро и грађевински инжењери на српским пругама поново имају могућност да активно учествују у највећим инфраструктурним подухватима. Данас је посао у „Инфраструктури железнице Србије“ нашло десет врхунских стручњака што је за нас доказ више да је овај саобраћајни систем, засхваљујући свеобухватној модернизацији, поново изазован и привлачан најквалитетнијим и најстручнијим кадровима – рекао је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ др Мирољуб Јевтић, пожелевши добродошлицу инжењерима.

Свечаном пријему нових запослених у “Инфраструктуру железнице Србије“ присуствовали су и државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица, као и члан Скупштине ове компаније Ирена Ињац, који су заједно са генералним директором уручили инжењерима уговоре о раду.

 

 

 

 

 

 

 

-Долазите у фирму која реализује велике железничке инфраструктурне пројекте. Вашим ангажовањем биће лакше и нама као министарству и компанији у коју долазите да реализујемо све те пројекте“, истакао је Миодраг Поледица. Он је захвалио првом човеку „Инфраструктуре железница Србије“ др Мирољубу Јевтићу на иницијативи да се у најкраћем року приме стручни кадрови, што је препознало Министарство грађевина, саобраћаја и инфраструктуре.

Запослењем нових инжењера у стални радни однос „Инфраструктура железница Србије“, уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, жели да омогући младим и школованим људима да остану у Србији, где су се и школовали. Током свог рада они ће стицати и примењивати најсавременија светска искуства, што је и најбољи показатељ успешности инвестиција и развојне визије српске железничке инфраструкурне мреже.

Информативни лист „Пруга“