Железнице Србије ад

И у време епидемије транспорт приоритет

 

“Јавно здравље грађана и грађанки Србије је на првом месту, паралелно бринемо и о привреди и дану после. Систем функционише, позивам све још једном на дисциплину, стрпљење и солидарност, да сви заједно допринесемо што мањем ширењу вируса, јер ова ситуација ће потрајати”, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, Михајловићева је рекла да је њен приоритет да у време општих рестрикција у кретању функционише транспорт у и кроз Србију, како би наши грађани били снабдевени свиме што је потребно.

Говорећи о теретном саобраћају на територији Србије она је истакла да он функционише, отежано, али са сваким даном се бележи напредак. Михајловићева је рекла и да је извршена рестрикција авио саобраћаја како би се ширење вируса свело на најмању могућу меру, док унутрашњи саобраћај у Србији функционише, али са изменама због увођења забране кретања од 20 до 5 часова.

„Евентуално укидање унутрашњег сабораћаја и обустава градских превоза биће одлука која ће се донети у складу са препорукама струке и кризног штаба“, додала је она.

Информативни лист „Пруга“