Железнице Србије ад

Грађевински радови на тунелу и вијадукту брзе пруге код Чортановаца завршени шест месеци пре рока

 

 

Грађевински радови на изградњи тунела и вијадукта „Чортановци“, на траси пруге за велике брзине до 200 километара на сат између Београда и Новог Сада, који су започели 11. августа 2017, завршени су шест месеци пре рока.

Приликом обиласка тунела и вијадукта у Чортановцима, 23. априла, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић истакао је да је завршница ових инфраструктурно и технолошки посматрано најзахтевнијих радова показатељ нове слике Србије и њеног економског оснаживања.

„Ово је права победа наше политике, ово је оно што је обећавано од 2015. године када смо почели да спроводимо фискалну консолидацију, тунел код Чортановаца и вијадукт представљују најсложенији грађевински подухват на читавој деоници пруге од Београда до Будимпеште“, нагласио је Момировић.

 

 

 

 

 

 

Министар је истакао да се радови  одвијају 24 часа дневно и да сви запослени улажу огромне напоре да би радови били завршени у рекордном року.

Имајући у виду значај спајања два највећа града у Србији брзом пругом, Момировић је казао да простор између Београда и Новог Сада, заједно са та два града, генерише 65 одсто укупног бруто домаћег производа, подсетивши да ће се брзим возом стизати између престонице Србије и највећег града у Војводини за мање од пола сата, као и да ће круну радова представљати дан када том пругом пође први брзи воз.

-Уложили смо много енергије и труда, ангажовали смо најбоље домаће инжењере на овом пројекту, имали смо и тешке разговоре и лепе тренутке. Чека нас још много посла до краја, али треба имати на уму да је у технолошком и грађевинском смислу ово најзахтевнија инвестиција коју води Влада Републике Србије. Србија ће добити најмодернију и најбржу пругу у источној Европи, каквих је мало у Европи. Овако комплексан грађевински подухват у Србији нисмо имали последњих 30 до 40 година, поручио је министар Момировић.

Директор „РЖД Интенешенл“ Србија Мансурбек Султанов подсетио је да је председник Србије Александар Вучић на почетку пројекта оценио да руска железница ради као швајцарски сат, нагласивши да његова комапанија мери време до почетка пуштања ове пруге у рад.

 

 

 

 

„Били смо понекад и груби и водили смо тешке разговоре са представницима Владе Србије, али ми нисмо Французи, што каже један ваш званичник, и изгурали смо посао до пред сам крај“, навео је Султанов и додао да на овом делу пруге има још посла и да нема времена за губљење.

Према његовим речима, брза пруга кроз Србију биће плод заједничког рада, јер су овде, како истиче, били упослени и консултанти из Немачке, као и из Италије, што је била додатна гаранција.

„Мост код Чортановаца је један од најдужих мостова у Европи и најдужи железнички мост. Заједно са тунелом изграђен је пре рока“, нагласио је Султанов и подсетио да у другом делу пројекта мора да се постави контактна мрежа, спроведу додатна испитивања у виду динамичко-статичког оптерећивања и геометрије колосека, те је послао јасну поруку да ће и ти радови бити завршени на време.

Изградња самог тунела трајала је три године, у њему се тренутно одвија полагање горњег строја колосека, а приликом изградње биле су коришћене напредне руске и међународне технологије, које су тестиране, између осталог и приликом изградње олимпијских објеката у Сочију.

Током јесени биће спроведена испитивања, а пуштање у рад вијадукта и тунела планирано је за крај 2021. године.

 

Информативни лист „Пруга“