Железнице Србије ад

Градилишта великих инфраструктурних пројеката раде без прекида

 

 

„Веома је важно за нашу економију да сва градилишта у Србији раде и да су активна. Било да је реч о пројектима у путној, железничкој, водној или комуналној инфраструктури, као и о становима за службе безбедности, извођачи су максимално организовани и воде рачуна о безбедности радника – од заштитне опреме, преко начина како их довозе на посао, до тога где су смештени. Засад нема заражених радника нити оних у изолацији, што не значи да то не може да се деси“, рекла је данас Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Она је у разговору са представницима грађевинских компанија који раде на највећим инфраструктурним пројектима истакла да ће Министарство и даље бити ту да пружи подршку извођачима и радницима у свим изазовима док траје епидемија.

Представници компанија информисали су потпредседницу Владе о мерама које предузимају да се спречи ширење заразе на градилиштима.

Састанцима са потпредседницом Владе присуствовали су представници кинеских компанија ЦРБЦ, ЦРИЦ и „Пауер Чајна“, азербејџанског „Азвирта“, америчког „Бехтела“, „Руских железница“ (РЖД), „Интеграла“ из Републике Српске, компанија „Штрабаг“, „Војпут“, турског „Ташјапија“, „Миленијум тима“, „Еуробилда“, „Бест изградње“, СЕТ-а, „Љуба инвеста“, „ГПД Кеја“, „Градинга“, „Самекс групе“, „Стандард групе“, „ГП градитеља“, „Феромонта“, „Електромонтаже“, „Грома холда“, „ДСД Ноела“, као и представници „Инфраструктуре железнице Србије“,  “Путева Србије”, “Коридора Србије”,  и „Електропривреде Србије“.

Информативни лист „Пруга“