Железнице Србије ад

Душан Гарибовић нови в.д.генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“

Душан Гарибовић именован је за в.д. генералног директора предузећа “Инфраструктура железнице Србије“, уместо досадашњег вршиоца дужности Горана Максића. Ову одлуку 11. априла донела је Скупштина Акционарског друштва тог предузећа, на предлог Владе Србије, – саопштено је из Кабинета потпредседнице српске Владе проф. др Зоране Михајловић.

У саопштењу се наводи да у наредном периоду „Инфраструктуру железнице Србије“ очекује наставак реализације важних пројеката и послова везаних за реструктурирање сектора железнице и процењено је да Гарибовић, који је досад обављао дужност члана Одбора директора овог предузећа, има већи капацитет за реализацију постављених задатака.

За извршног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ ад Скупштина друштва је, на седници одржаној 15. априла, именовала Миру Вукмировић, дипломираног економисту.

Влада Србије раније је расписала конкурс за директоре три новоформирана предузећа у „Железницама Србије“, и након истека законом дефинисаних услова и рокова биће именовани генерални директори.

Информативни лист „Пруга“