Железнице Србије ад

Друга Конференција „Технике и технологије кроз време“ 23. и 24. новембра у Железничком и Етнографском музеју

 

Друга Конференција „Технике и технологије кроз време“ са овогодишњом темом ”Транспорт и превоз робе као културно наслеђе”, биће одржана 23. и 24. новембра 2017. године у Београду на две локације, у Етнографском и  Железничком музеју. Организатори Конференције су Друштво конзерватора Србије, Етнографски музеј и „Железнице Србје“ ад.

Ове године, тема је транспорт и превоз робе, па ће учесници Конференције презентовати научне радове из области железничког, путничког, воденог и ваздушног саобраћаја. Програм Конференције организован је у пет сесија.

У Етнографском музеју 23. новембра биће представљени радови у три сесије:Транспорт и превоз робе у фокусу етнолошких истраживања“, „Историјски контекст – основа вредновања наслеђа“ и „Пловила и пловидба кроз векове“.

Научни радови из области железничког саобраћаја биће презентовани у Железничком музеју 24. новембра,  и то кроз две сесије : „Железница – некад наша дика и прозор у свет, а данас непрепознато наслеђе“ и  „Последњи воз“.

У оквиру пратећег програма Конференције, 24. новембра биће отворена и  изложба „Мала банатска пруга“ у галерији Железничког музеја.

Информативни лист „Пруга“