Железнице Србије ад

Додељене захвалнице Медија центру „Железница Србије“ад и Железничком музеју

 

 

Координатор манифестације „Дани европске баштине“ за Београд  Нада Радосављевић Зец је, на отварању изложбе „55 година листа Пруга“, која се одржава у оквиру поменуте манифестације, доделила захвалнице за досадашња учешћа и допринос промоцији и популаризацији железничког културног наслеђа Медија центру „Железница Србије“ад и Железничком музеју.

Том приликом, Нада Зец је честитала јубилеј и изразила захвалност за учешће у претходним година и изразила задовољство што је богато наслеђе, материјално и нематеријално, о којем се старају „Железнице Србије“ ад доступно публици баш у оквиру културне манифестације чији је координатор.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Дани европске баштине“ се, у Београду, одржавају од 2002. године, трају више дана у септембру и октобру, а наслеђе о којем се ви старате је богато и пружа могућност за различите програме, што, све заједно, чини Београд туристички атрактивнијим. Желимо да се ваши планови за будућност остваре и да све што чувате у својим депоима, али и оно што представља нематеријалну баштину, учините доступним за публику. Ово је прилика да се посебно захвалимо Медија центру `Железница Србије` ад, јер медији имају незамењиву улогу да све наслеђе о којем се старате учине доступнијим публици“, рекла је Нада Радосављевић Зец.

Координаторка се захвалила колективу Железничког музеја на досадашњој сарадњи и изложбама, посебно се осврћући на прву изложбу коју је ова установа приредила у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ 2013. године, изложбу „Железничка станица Земун“.

У име Медија центра, захвалницу је примила директор Биљана Гордић, а у име Железничког музеја извршна директорка Светлана Јелић Бурић, која је том приликом изјавила: „Хвала организатору на пажњи која је указана предузећу „Железнице Србије“ ад у чијем саставу су и Медија центар и Железнички музеј. Ове године  наше предузеће учествује са две изложбе, са данашњом и изложбом „Железничко школство кроз време“, која се отвара првог октобра.“

 „Железнице Србије“ ад  од 2013. године учествује на културној манифестацији „Дани европске баштине.

 

Информативни лист „Пруга“