Железнице Србије ад

Дама – милионити путник на брзој прузи

 

 

Милион путника за протеклих пет и по месеци српска железничка компанија “Србија Воз“ превезла је на брзој прузи од Београда до Новог Сада. Тим поводом, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и в. д. директор ,,Србија Воза“ Иван Булајић 5. септембра на железничкој станици Нови Београд уручили су милионитој путници, Весни Радмилац из Београда, награду –  годишњу возну карту и железничку капу.

                                             

„Рекордан број путника показује да је железница Србије на одличном путу да искористи свој потенцијал за економски и друштвени развој наше земље и читавог региона“, рекао је министар Момировић и додао:

,,Данас је заиста леп и велики дан за Републику Србију, с обзиром да је за само неколико месеци милион путника прошло брзом пругом између Београда и Новог Сада. Потпуно другачија слика у односу на пре неколико година! Људи су заборавили железницу, а ми смо је вратили на велика врата. Заиста смо једни од пионира са инвестицијама у железничку инфраструктуру, са најмодернијом железничком инфраструктуром која спаја два највећа града у Србији и најмодернијим возовима. Отворили смо ново поглавље у нашој земљи када је реч о инвестицијама у железничку инфраструктуру.“

Министар Момировић је рекао да се настављају радови ка Суботици, а када је у питању брза пруга између Београда и Ниша, у току су припремни радови на делу трасе између Сталаћа и Ђуниса. Момировић је најавио да ће у октобру бити потписан оквирни споразум са Европском комисијом и Европском инвестиционом банком и да је вредност пројекта око две милијарде евра.

„Највеће градове у нашој држави спојићемо најквалитетнијом железничком инфраструктуром по којој ће саобраћати најбржи возови, јер је то стратешки циљ ове земље и ми од тога нећемо одустати,“ рекао је Момировић.

Иван Булајић, в. д. директор ,,Србија Воза“, изјавио је да је стратешки циљ пословања ове компаније повратак што већег броја путника на железницу, уз константно унапређење корисничког искуства.

,,Поред удобности и поузданости, данас путницима нудимо и савремене начине продаје карата путем дигиталних канала. У возове полако враћамо и младе. Њихово поверење је најбољи показатељ да смо успели да променимо слику железнице. Наставићемо са модернизацијом услуга и унапређењем ефикасности пословања целе компаније. Очекујемо да ћемо до краја године забележити двоструко већи број путника у односу на претходну,“ додао је Булајић.

Весна Радмилац из Београда, милионита путница на релацији Београд – Нови Сад, није крила узбуђење због геста српског железничког путничког оператера:

,,Заиста сам се пријатно изненадила! Скоро сам се возила француским брзим возом, али је наш Соко лепши, између осталог и зато што је наш!“

Информативни лист „Пруга“