Железнице Србије ад

Честитка – Дан железничара

 

Поштоване колеге,

На данашњи дан, пре 136 година, пуштена је у саобраћај прва српска пруга која је повезивала Београд и Ниш. Био је то почетак остварења вишедеценијског сна о повезивању Србије са Европом и Оријентом тим, за то доба, најмодернијим видом саобраћаја.  Овај догађај јавност је дочекала с великим одобравањем јер је још тада препознато колики је значај железница имала за развој тадашње Србије.

Колику важност железница има и данас јасно говоре инвестиције и улагања у овај велики систем који је недвосмислено постао стратешки циљ и опредељење Владе Србије.  Након 136 година најављен је почетак великих инфраструктурних радова на обнови и модернизацији управо ове линије, која је важан транзитни коридор на југу Србије и који ће знатно економски ојачати нашу земљу.

Као што је развој железнице симбол напретка читаве државе и друштва, тако и највећи  допринос модернизацији дају – железничари!

Данас, овај дан, 15. септембар – Дан железничара, железничари дочекују радно, преданим, стручним и одговорним ангажовањем  и с великим ентузијазмом како би дали свој немерљиви допринос стварању модерне, савремене железнице у читавом региону и враћању на железничку мапу Европе!

Свим запосленима у „Железницама Србије“ ад честитам Дан железничара и желим још много пословних успеха у времену које долази!

С поштовањем,

ВД ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА

     „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“ ад

                     Горан Аџић, дипл.ек.

 

Информативни лист „Пруга“