Железнице Србије ад

Aпликацијa „Пружни прелази“, за већу безбедност на путним прелазима у Србији

 

 

„Инфраструктура железнице Србије“ направила је апликацију „Пружни прелази“, која корисницима пружа потпуне информације о свим пружним прелазима у Србији и на тај начин путовање чини безбеднијим. Апликација је припремљена за Андроид мобилне уређаје и може се бесплатно и једноставно преузети са Гугл плеја или са линка: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ppizs.pruzniprelazi&hl=en_US

Ова апликација кориснике на време информише да се приближавају пружном прелазу и на тај начин их упозорава да се у саобраћају понашају одговорно и пажљиво, чиме се повећава безбедност саобраћаја.

За рад апликације неопходна  је веза са интернетом и укључен  GPS  уређај на телефону, како би се лоцирао положај корисника апликације.

На стандардној  Google карти, апликација „Пружни прелази“ приказује локације свих пружних прелаза, који су означени знаком „Андрејин крст“.

Додир на било који пружни прелаз даје детаљне податке о том пружном прелазу: начин осигурања, број колосека који се прелазе, ширина пружног прелаза у метрима, угао преласка на пружни прелаз, врста коловоза и категорија пута.

Када се корисник апликације нађе у зони путног прелаза, апликација даје звучна и визуелна упозорења. На 500, 300 и 100 метара удаљености од пружног прелаза, корисници добијају гласовно обавештење да се налазе на одговарајућој удаљености од прелаза.

Апликација „Пружни прелази“ омогућава корисницима, такође, да „Инфраструктури  железнице Србије“ пошаљу фотографију или видео снимак догађаја са пружних прелаза, али и оставе свој коментар.

На коментаре корисника апликације „Инфраструктура железнице Србије“ имаће задатак и циљ да што пре реагује и отклони евентуалне примедбе. Руководство и стручне службе ове железничке компаније свакодневно ће пратити и анализирати све добијене информације, чиме ће се  остварити двосмерна комуникација са грађанима.

„Инфраструктура железнице Србије“ позива све учеснике у саобраћају да инсталирају апликацију „Пружни прелази“, путују безбедно и сачувају своје животе и животе других људи.  Они, такође, апелују и упозоравају да се поштује саобраћајна и друмска сигнализација на путним прелазима, јер ће се на тај начин спречити несреће и сачувати људски животи.

 

Информативни лист „Пруга“