Железнице Србије ад

29.април – Почетак летње сезоне саобраћаја музејско-туристичког воза „Романтика“

Музејско-туристички воз „Романтика“ почиње летњу сезону саобраћаја 29. априла вожњом на релацији Београд – Сремски Карловци – Београд, саопштила је железничка компанија за превоз путника „Србија Воз“. Полазак воза из Београда је у 9.36 сати, а из Сремских Карловаца у 18.03 сати.

Цене повратних карата за вожњу до Сремских Карловаца за одрасле износе: 308 динара у трећем разреду, 370 у другом разреду, док за први разред треба издвојити 444 динара. За децу и пензионере повратне карте у другом и трећем разреду коштају 222 динара.

Туристичка организација општине Сремски Карловци, поводом отварања пролећне туристичке сезоне у оквиру манифестације „Пролећни фестивал вина – Сремски Карловци 2017“, све путнике воза „Романтика“ који путују у суботу, 29. априла 2017. године, награђују бесплатним туристичким обиласком града.

У летњој туристичкој сезони, воз „Романтика“ саобраћаће само на релацији Београд – Сремски Карловци – Београд и то сваке прве суботе у месецу, а следећа вожња је планирана 3. јуна.

„Романтика“ ће, својом вожњом у рестаурираним вагонима првог, другог и трећег разреда, вратити путнике у тридесете године прошлог века. У вагон-ресторану путници се могу освежити кафом и безалкохолним пићем, а за љубитење бициклизма обезбеђен је и вагон за превоз бицикала.

Током јесени, музејско-туристичким возом „Романтика“ биће организоване вожње на традиционалне манифестације бербе грожђа.

Информативни лист „Пруга“