Железнице Србије ад

22. mart – Potpredsednica Vlade Srbije prof.dr Zorana Mihajlović u Nišu, prisustvuje svečanom prijemu u radni odnos 86 mašinovođa u železničku kompaniju „Srbija Kargo“

Utorak, 21. mart 2017.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић присуствоваће у среду, 22. марта 2017. године, у Локомотивском депоу станице Црвени крст у Нишу, свечаном пријему у радни однос 86 машиновођа у железничку компанију „Србија Карго“.

Реч је о машиновођама које је компанија „Србија Карго“, уз сагласност Владе Републике Србије, путем јавног конкурса примила на обуку у јуну 2016. године. Након обуке и полагања стручних испита, стекли су се услови за њихов пријем у радни однос.

Просек година машиновођа је 23, има их из целе Србије, а међу њима су и три жене. Ово је, након двадесет година, први велики пријем машиновођа у радни однос на железници.

Министарка Михајловић и в.д.генералног директора компаније “Србија Карго“ др Мирољуб Јевтић том приликом обићи ће и Локомотивски депо у Црвеном крсту, у којем „Србија Карго“ самостално ремонтује дизел локомотиве. Захваљујући самосталном ремонту,„Србија Карго“ по свакој поправљеној локомотиви оствари уштеду од око 30 милиона динара.

„Србија Карго“ је компанија настала у оквиру процеса реформе железничког сектора у Србији и од свог оснивања у августу 2015. године, успешно послује без државних субвенција из буџета Републике Србије.

Информативни лист „Пруга“