Железнице Србије ад

1. децембар – Привремена измена саобраћаја путничких возова на прузи Београд – Врбница

Četvrtak, 01. decembar 2016.

Zbog nastavka radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik-Valjevo od, 1. decembra 2016. godine do 15. jula 2017. godine, biće potpuno obustavljen saobraćaj putničkih vozova između Resnika i Vreoca, saopšteno je u Infrastrukturi železnica Srbije.

Međunarodni i lokalni putnički vozovi do kraja važećeg reda vožnje (10. decembar 2016.) saobraćaće samo do i od Lajkovca, dok će na relaciji Beograd-Lajkovac-Beograd za putnike biti organizovan autobuski prevoz, rečeno je u Društvu za železnički prevoz putnika “Srbija Voz”.

Do 10 decembra međunarodni voz, koji iz Beograda kreće u 9:10 sati za Bar polaziće iz Lajkovca u 10:40 sati, a za putnike iz Beograda za Lajkovac je organizovan autobuski prevoz po redu vožnje polaska voza( 9.10 sati). Voz koji iz Bara polazi u 9.00 sati za Beograd, saobraćaće do Lajkovca, odakle će putnici nastavljati putovanje autobusima do Beograda.

U lokalnom putničkom saobraćaju zadržan je određeni broj broj vozova, dok ostali vozovi neće saobraćati

Voz, koji iz Beograda polazi u 14.54 sati za Prijepolje teretnu ,polaziće iz Lajkovca u 16.41 sat, dok će od Beograda do Lajkovca svakodnevno biti organizovan autobuski prevoz sa polaskom iz Beograda u 14.54 sati. Voz iz Vrbnice u 06.55 sati za Beograd saobraćaće do Lajkovca.a od Lajkovca će svakodnevno  putnike prevoziti autobusi do Beograda.

Za putnike voza koji iz Prijepolja teretne polazi u 01.55 sati za Beograd, od Lajkovca do Beograda organizovan je autobuski prevoz samo radnim danima.

Lokalni putnički vozovi koji saobraćaju tokom odvijanja radova su :vozovi  iz Požege u 06.48 sati za Vrbnicu, iz Lajkovca u 20.55 sati za Užice, iz Užica u 02.36 sati za Vrbnicu, kao i iz Vrbnice u 19.05 sati za Užice i  iz Užica u 23.45 sati za Požegu.

Nakon stupanja na snagu novog reda vožnje od 11.decembra do završetka radova (15. jul) “Srbija Voz” će dostaviti novu organizaciju saobraćaja međunarodnih i lokalnih vozova na pruzi Beograd- Vrbnica.

Inače, vrednost radova na rekonstrukciji deonice Resnik – Valjevo dužine 77,625 km je oko 80 miliona dolara. Radovi se finansiraju iz državnog kredita Ruske Federacije i uz učešće Srbije u iznosu od 15 odsto. Projektnu dokumentaciju je uradio Saobraćajni institut „CIP“, Beograd, a radove izvodi ruska kompanija „RŽD Internešnl“ u saradnji sa domaćim podizvođačima.

Информативни лист „Пруга“