Железнице Србије ад

1.април – 31.октобар – Летња сезона саобраћаја музејско-туристичког воза „Носталгија“ на Мокрој гори

Петак, 31. март 2017.

Летња сезона саобраћаја музејско-туристичког воза „Носталгија“.на “Шарганској осмици” трајаће од 1. априла до 31. октобра 2017. године Воз ће саобраћати на релацији Мокра Гора-Шарган Витаси-Мокра Гора са два редовна и два факултативна поласка. Редовни поласци су у 10.30 и 13.30 часова, а факултативни се уводе по потреби, у зависности од интересовања туриста, и то у 8.00 и 16.10 часова.

Цене превоза “Носталгијом”, и даље су непромењене већ неколико година уназад. За одрасле је карта 600 динара, за децу од 6-14 година 300 динара. док је за децу до 6 година вожња бесплатна. Постоји могућност дневног и ноћног закупа овог воза.. Цена закупа воза са дизел вучом је 60 хиљада, а са парном вучом. 120 хиљада динара. За изнајмиљивање воза током ноћи потребно је издвојити 70 хиљада динара.

Атрактивни музејско – туристичком комплекс „Шарганска осмица“ туристима нуди и смештајне капацитете у коначишту “Осмица” са 50 лежајева у двокреветним и трокреветним собама као и апартманима. У пријатном амбијенту овог комплекса налази се и ресторан где гости могу уживати у најразноврснијим специјалитетима мокрогорског краја. За смештај породица идеална је „Планинска кућа“ удаљена свега 1.5 километар од станице Мокра Гора.

За посету „Шарганској осмици“ влада велико интересовање гостију из Кине, Јапана, Кореје али и из целе Европе. Овај музејско-туристички комплекс на Мокрој Гори је незаобилазни део Балканских туристичких тура и из године и годину је повећан број посетилаца. Последњих година смештајни капацитети у априлу,мају па чак и у првој половини јуна углавном су попуњени.

Информативни лист „Пруга“