Железнице Србије ад

Прослављен јубилеј Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“

Поводом обележавања јубилеја Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“- 130 година железничког здравства , 25. октобра у великој сали пословне зграде у Немањиној 6, организована је Свечана академија . Тим поводом најуспешнијим здравственим радницима Завода додељене су Захвалнице за дугогодишњи успешан рад у овој здравственој уставови. Осим запослених Завода Свечаности су присуствовали председник Скупштине „Зелезнице Србије“ ад Зоран Анђелковић и генерални директор Мирослав Стојчић, као и генерални директори „Инфраструктуре“ Душан Гарибовић, „Србија Воза“ Југослав Јовић и „ Србија Карга“ Мирољуб Јевтић.

 
Директор Завода примаријус др Владо Батножић подсетио је да 130 година здравстава на железници не би успело без помоћи и подршке њеног оснивача –Железнице Србије. Завод је током 13 деценија постојања и рада дао велики допринос у ослободилаћким ратовима , као и у мирнодопском периоду. Захваљујући преданом раду запослених Завод је данас постао значајан дијагностички здравствени центар у Србији.

– Значај, престиж и квалитет Завода су главне одлике ове здравствене установе по којима је она позната не само међу железничарима, већ и међу свим становницима Србије, истакао је генерални директор „Железница Србије“ ад Мирослав Стојчић честитајући запосленима овај значајни јубилеј. Он је запосленима у Заводу поручио да трају још дуго година заједно са железницом.

 
У име запослених Завода, обратио се један од награђених др Горан Поднар захваливши се на признањима и честитајући својим колегама велики јубилеј. Он је нагласио да успешан рад Звода не би био могућ без ангажовања свих запослених у овој здравственој установи.

Током свечане академије, гости су имали прилику да погледају кратки промотивни филм о развоју Завода , а у холу испред Велике сале постављена је изложба фотографија које представљају историју железничког здравства у Србији.

Свечаност обележавања овог јубилеја употпунио је и хор културно -уметничког друшва „Бранко Цветковић“ .

Информативни лист „Пруга“