Железнице Србије ад

Надвожњаци код Панчевачког моста завршени десет дана пре рока. Од 31. октобра нормализован друмски саобраћај

Радови на реконструкцији два надвожњака преко Зрењанинског и Панчевачког пута, у близини Панчевачког моста, завршени су десет дана пре рока, тако да је од 31. октобра нормализован друмски саобраћај – наводи се у „Инфраструктури железнице Србије“.

Реконструкција надвожњака почела је 6. маја, одвијала се у три фазе, а рок за завршетак радова био је 75 дана, односно 10. новембар. Током прве две фазе радова, у потпуности

је завршена реконструкција првог надвожњака дужине 49 метара преко Панчевачког пута, ближе Панчевачком мосту.Радови на реконструкцији другог надвожњака дужине 63,5 метара преко Панчевачког пута почели су 2. септембра а завршени 31. октобра..Током одвијања радова, због безбедности је потпуно био обустављен друмски саобраћај на рампи петље из смера Панчева ка Београду и Зрењанину.

Радови на реконструкцији ова два надвожњака, део су Анекса И основног Уговора из Руског државног кредита. У оквиру овог Анекса обухваћени су и радови на изградњи новог, ИИ колосека са контактном мрежом и сигнализацијом, као и изградња станичних перона на деоници од Панчевачког моста до Панчево Главне, на прузи Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница са Румунијом.

Вредност радова је 4,1 милион долара а извођач је руска компанија „РЖД Интернешнл“ са домаћим подизвођачима.
Фотографија преузета са сајта „Инфраструктура железнице Србије“

Информативни лист „Пруга“