Железнице Србије ад

Михајловићева потписала Споразум о реализацији пројеката са генералним директором Руских железница

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и генерални директор и председник управе Руских железница Oлег Белозјоров, потписали су данас, у присуству председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, Споразум о реализацији пројеката на редовном одржавању железничке инфраструктуре на територији Републике Србије.

То је други документ у области железничког саобраћаја потписан у оквиру посете руског председника Србији, после уговора “Инфраструктура железнице Србије” са “РЖД интернешенелом” за нове пројекте на железници, вредног 230 милиона евра.

„Као што користимо знање Руских железница у изградњи и реконструкцији пруга, и као што ћемо га користити да изградимо нови диспечерски центар и побољшамо управљање железничким саобраћајем, тако је подједнако важно да то знање користимо и у области одржавања, како би саобраћај на реконструисанима пругама функционисао на највишем нивоу безбедности и брзине и у годинама и деценијама испред нас”, каже Михајловићева.

Потпредседница Владе нагласила је да је Србија у сарадњи са Руским железницама у претходном периоду обновила више од 200 километара пруга, пре свега на Коридору 10 и барској прузи, а да је данас потписан и уговор за нове пројекте, укључујући изградњу јединственог диспечерског центра и израду техничке документације за наставак реконструкције барске пруге.

Текст и фотографије преузете су од прес службе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“