Железнице Србије ад

Из Београда до Пирота за три сата

 

 

Председник Србије Александар Вучић обишао је 28. марта радове на реконструкцији и модернизацији пруге Ниш–Димитровград, на деоници између Пирота и Сукова и том приликом поручио је да ће ова пруга бити завршена до краја 2027. године.

„Овај пројекат је од пресудног значаја, не само за Пиротски округ него и за Београд и за целу Србију. У структуралном смислу значи огромне промене за нашу земљу. Данас је велики дан и показатељ свега што радимо на југоистоку Србије. Захвалан сам свима који су овај пројекат извели, а посебно амбасадору Жиофреу и Европској комисији, који су нам дали изузетно велики новац, како би се наша Србија развијала и била боље место за живот. Хвала европским пријатељима на сарадњи, коју изузетно ценимо“, поручио је председник Вучић, истакавши да се ни у једној европској земљи не гради колико у Србији.

Пруга Ниш–Димитровград једина је деоница на међународном Коридору 10 која је једноколосечна и која до сада није била електрифицирана. У исто време, ова пруга представља и једину директну везу Србије и Бугарске којом се превозе велике количине робе из Турске и са Блиског истока.

„То је невероватна ствар за целу Србију, од Пирота до Београда да дођете за три сата. А можете да замислите колико ћемо да скратимо пут до Истанбула“, рекао је председник Вучић током обиласка радова и нагласио да су пруге Београд–Ниш и Ниш–Димитровград стратешки пројекти.

             

„Ова пруга значајна је зато што је ово најкраћи пут између Западне Европе и Блиског истока. Биће отклоњена уска грла између Србије и Бугарске, али и повећан квалитет и скраћено време превоза, а возови више неће пролазити кроз центар Ниша“, рекао је председник и најавио да ће радови на обилазници почети најкасније 1. јуна.

Радови на реконструкцији и модернизацији железничке пруге Ниш–Димитровград и обилазници око Ниша коштаће око 430 милиона евра.

Шеф делегације Европске уније Емануел Жиофре истакао је да је Унија за овај пројекат обезбедила грант од 108 милиона евра, док је Европска инвестициона банка дала кредит од 134 милиона евра.

             

„Европска унија са поносом ради заједно са Републиком Србијом на подршци изградње железничке обилазнице око Ниша и овај пројекат део је великог економско-инвестиционог плана за Западни Балкан који је покренут пре пар година, а којим се финансирају велики инфраструктурни пројекти у региону“, рекао је Жиофре и поручио да је ЕУ решена да помогне Србији у свом стратешком избору и амбицији да постане чланица Европске уније.

Обиласку радова на модернизацији и реконструкцији пруге Ниш–Димитровград присуствовали су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, помоћница министра за железнички и интермодални транспорт Анита Димоски, генерални директори железничких друштава „Железнице Србије“ ад – Горан Аџић, „Србија карга“ Душан Гарибовић, „Србијавоза“ Иван Булајић, извршни директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Милан Нововић, представници локалне самоуправе и извођача радова.

   

Радови на прузи Београд–Ниш изводиће се у 3 фазе: прва обухвата радове до Велике Плане, друга фаза до Параћина, а трећа до Трупала код Ниша.

Обилазна пруга око Ниша, дужине 22 километра, обухвата  изградњу  нове једноколосечне пруге, деоница Црвени Крст – веза са обилазницом (Пантелеј)
и њену електрификацију. У току је тендерска процедура за изградњу ове обилазнице.

Прва пруга у Србији од Београда до Ниша изграђена је 1884. године.

 

Информативни лист „Пруга“