Железнице Србије ад

У „Ноћи музеја“ Железнички музеј се представио изложбом „Трилогија“

У манифестацији  „Ноћ музеја“ одржане у суботу, 20. маја, под слоганом „Мале и велике револуције“,  Железнички музеј у Београду  представио се изложбом „Трилогија“. Многобројни посетиоци су имали прилике да се упознају са три  кључна историјска догађаја у којима су железнице одиграле значајну улогу, а који су били тема ове изложбе: Први светски рат, диверзије у току Другог светског рата и прелазак с парне вуче на електрификацију пруга.

На изложби је приказано 30 фотографија на којима је представљено учешће железничара у Великом рату, диверзије на српским пругама у Другом светском рату, као и технолошки развој и елекрификација железнице у другој половини двадесетог века. Све време трајања изложбе емитован је и документарни филм, „Старо и ново“,  који је приказао железницу шездесетих година прошлог века.

Осим ове тематске изложбе, посетиоци су се, као и претходинх година, интересовали  и за експонате у сталној музејској поставци. Најмлађима је и овог пута највише пажње привукла макета са возићима, коју су представили чланови Клуба љубитеља железнице „Београд“.

Железнички музеј учествује у овој традиционалној манифестацији од оснивања, четрнаест година за редом.

Изложбу „Трилогија“ посетиоци ће у Железничком музеју моћи да погледају до 5. јуна.

Информативни лист „Пруга“