Железнице Србије ад

Музејско-туристички воз “Носталгија” на Мокрој Гори креће од 1. априла

 

Летња сезона саобраћаја музејског воза “Носталгија” туристичком железницом “Шарганска осмица”, почиње од недеље, 1. априла и трајаће до 31. октобра. Воз ће свакодневно саобраћати на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси – Мокра Гора. Поласци из станице Мокра Гора су у 10.30 сати и 13.30 сати, а из станице Шарган Витаси у 11.27 сати и 14.27 сати. Од 1. јула до 31. августа, “Носталгија“ ће редовно саобраћати из станице Мокра Гора и у 16.10 сати.

Цена појединачне возне карате за вожњу “Носталгијом” на “Шарганској осмици” у летњој сезони за одрасле је 800 динара, за децу од 6 до 14 година 400 динара, док је за млађе од 6 година вожња бесплатна.

Групе туриста могу да закупе вагоне из састава воза “Носталгија “ на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси – Мокра Гора. Закуп вагона за максимално 25 путника кошта 25 хиљада, док за 35 путника износи 35 хиљада.

Осим појединачних вагона, може се закупити и цео воз “Носталгија” на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси – Мокра Гора. Закуп воза са дизел вучом износи 70 хиљада динара, а са парном локомотивом 130 хиљада динара. Воз са дизел вучом може се закупити и за ноћну вожњу, која се обавља само до Јатара и кошта 80 хиљада динара.

Од ове сезоне музејско-туристички воз може се закупити и за трасу Мокра Гора- Државна граница-Вишеград- Мокра Гора. Закуп воза са дизел вучом је 85 хиљада динара, а са парном вучом 145 хиљада динара.

Возне карте за појединачне путнике, групе путника, закуп кола, као и закуп воза могу се купити најраније један месец пре датума вожње.

У музејско – туристичком комплексу „Шарганска осмица“, осим вожње „Носталгијом“, туристима су у понуди и смештајни капацитети српских железница са око 60 лежајева и то: у коначишту “Осмица”, у станичној згради Мокра Гора и Планиској кући. Цене ноћења са доручком, као и полупансионске и пансионске услуге у једнокреветним, двокреветним и трокреветним собама износе од 1.980 до 3.780 динара, док је најам трокреветног апартмана 5.400 динара дневно.

У ресторанима ових објеката у понуди су кулинарски специјалитети овога краја, а цене оброка крећу се од 210 динара за доручак, до 1540 динара за ручак.

Више информација о сезони саобраћаја музејског воза „Носталгија“ можете пронаћи на нашем сајту www.zeleznicesrbije.com/posebne ponude

Информативни лист „Пруга“