Железнице Србије ад

eng-flagSR eng-flagEN

Уводе се четири нова воза на релацији Нови Сад – Сомбор – Нови Сад

Од среде, 4.маја, на релацији Нови Сад – Богојево – Сомбор – Нови Сад, уводе се у саобраћај два пара нових возова за превоз путника и то, по један пар возова на релацији Нови Сад – Богојево – Нови Сад и Нови Сад – Сомбор – Нови Сад, – саопштено је у Акционарском друштву за железнички превоз путника „Србија Воз“ Медија центру „Железница Србије“ ад.

Путнички воз на релацији Нови Сад – Богојево – Нови Сад, из Новог Сада полази у 6.12 сати, а у Богојево стиже у 7.43 сати. Полазак воза из Богојева је у 9.53 сати, а долазак у Нови Сад, по реду вожње, је у 11.31 сат. Ови возови саобраћаће само радним данима (од понедељка до петка), а неће саобраћати викендом(субота и недеља) и у време државних празника.

На релацији Нови Сад – Сомбор – Нови Сад свакодневно ће саобраћати локални путнички воз који из Новог Сада полази у 14.28 сати, а у Сомбор стиже у 16.48 сати. У повратку из Сомбора путнички воз креће у 18.20 сати, а долазак у Нови Сад по реду вожње палниран је у 20.53 сати.

У „Србија Возу“ истичу да је због увођења нових возова измењен ред вожње воза који из Новог Сада полази у 19.42 сати за Сомбор (22.15 сати), па ће полазак овог воза од 4. маја из Новог Сада бити у 19.29 сати, а долазак у Сомбор у 22.08 сати.

Четири нова поласка путничких возова на овој релацији биће омогућена захваљујући укључивању у саобраћај једне нове дизел-моторне гарнитуре серије 711, од укупно 27 колико ће их бити набављено од руског производјача „Метровагонмаша“, захваљујући руском кредиту за модернизацију српских железница.

Информативни лист „Пруга“ нови број

Часопис „Железнице“ нови број