ŽELEZNICE SRBIJE
Železnice Srbije i Republike Srpske potpisale Sporazum o strateškoj saradnji
Petak, 12. maj 2017.

Predstavnici "Železnica Republike Srpske" (ŽRS) i “Železnica Srbije” ad potpisali su 11.maja  u Doboju Sporazum o strateškoj saradnji, koji podrazumeva saradnju u restrukturisanju, izradi propisa koji definišu tehnologiju rada i organizaciju ŽRS-a, do stručne saradnje na novim tehnikama, tehnologijama i softverskim rešenjima.

Generalni direktor “Železnica Srbije” ad Miroslav Stojičić rekao je da je potpisivanje ovog sporazuma nastavak saradnje vlada Srbije i Republike Srpske.

Data/Images/potpisivanje_sporazuma_o_saradnji_izmeu_eleznica_srbije_i_eljeznica_republike_srpske_s.jpg

On je kazao da proces restrukturisanja "Železnica Srbije", koji još traje, zahteva "mnogo truda i odricanja", dodavši da taj process takođe obuhvata mnogo segmenata i zahteva promene dosadašnjih navika.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je Vlada RS, zajedno sa upravom ŽRS-a, krenula u restrukturisanje ovog javnog preduzeća da bi postalo profitabilno i samoodrživo.

"U tom procesu koristićemo i iskustva drugih, naročito Železnica Srbije, koje su većim delom završile proces restrukturisanja, kao i Željeznica Slovenije", kazao je on.

Potpisivanju sporazuma prethodila je prezentacija "Restrukturisanje železnica", na kojoj su predstavljene faze, modeli i iskustva "Železnica Srbije" i "Željeznica Slovenije", kao i pripremni proces za restrukturisanje ŽRS-a.

Vršilac dužnosti generalnog direktora ŽRS-a Dragan Savanović rekao je da je sporazum sa Železnicama Srbije osnov za sklapanje novih sporazuma koji se tiču različitih oblasti, razvoja zajedničkih usluga, kao i za saradnju na operativnom i strateškom planu.

"Sporazum nije vremenski ograničen, s tim što ga svaka strana može otkazati sa najavom od tri meseca", rekao je Savanović. (Novinska Agencija “BETA”)

(Fotografija preuzeta sa Regionalnog informativnog portala - GLAS REGIJE)

IZDVAJAMO
NAJAVE DOGAĐAJA
VESTI
RED VOŽNJE
NAJNOVIJA "PRUGA"
LOKACIJA TERETNIH KOLA
MEDIJA CENTAR
ŠARGANSKA OSMICA
TURISTIČKI VOZ "ROMANTIKA"
PLAVI VOZ
 
© Železnice Srbije 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS