Железнице Србије ад

eng-flagSR eng-flagEN

Михајловићева: До краја 2021. брзом пругом од Београда до Новог Сада

 

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић рекла је 21. августа, гостуjући на ТВ Хепи, да ће до краја 2021. моћи да се путује брзом пругом од Београда до Новог Сада.

“Изградња деоница брзе пруге од Београда до Новог Сада биће завршена пре краја 2021. и моћи ће возом да се иде том пругом. Знамо у каквом су стању раније биле наше пруге, а доста посла је још пред нама иако смо у претходне четири године обновили више од 500 километара пруга. Такође, разговарамо и о набавци возова за ту пругу”, рекла је Михајловићева.

Она je додала да је важно што је кроз овај пројекат Србија у сарадњи са кинеским и руским компанијама добила ново знање и нове технологије, јер српски инжењери нису никад пре пројектовали пругу за брзине од 200 километара на час.

“Са пројектима које реализујемо, наша железница изгледаће потпуно другачије. Ове године радиће се и пројектно-техничка документација за наставак реконструкције барске пруге, чиме се припремамо да идуће године отпочнемо радове и да и на тој прузи возови могу да иду просечном брзином од 100 до 110 километара на сат”, рекла је Михајловићева.

Преузето од Прес службе Министраства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

 

 

 

 

 

Информативни лист „Пруга“

Часопис „Железнице“